tag:blogger.com,1999:blog-3254801413872303880.post2132641017344602689..comments2024-03-04T08:27:52.920+01:00Comments on Konyhológia: Kenyerészkedésről általábanDBhttp://www.blogger.com/profile/00458608973512055495noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3254801413872303880.post-67038610828712482212013-03-08T07:36:30.040+01:002013-03-08T07:36:30.040+01:00Lisa, köszi a hosszú hozzászólást, sok jó gondolat...Lisa, köszi a hosszú hozzászólást, sok jó gondolatod van. Picit a végének ellentmondanék, mert már más is félreértette, amit olivaolaj kapcsán megjegyeztem, és talán te is. Az extraszűz olivaolajat én nagyon szeretem, és az is tuti, hogy nemcsak finom, hanem egészséges is. A problémám csak az vele, hogy drága - ezért nem túl gyakran és nem túl nagy mennyiségben szoktam használni; ha épp jobban keresek, többet, ha rosszabbul, akkor kevesebbet vagy semennyit (szabadúszó vagyok, úgyhogy vannak ilyen ingadozások). Amikor valahol a bemutatkozásban kötözködtem, a kötözködés csak annak szólt, hogy egy elméletileg spórolós főzésről szóló honlapon a hozzávalók között rendszeresen "jó minőségű extraszűz olivaolaj" szerepel - tehát még csak nem is "hipermarket-gazdaságos e.sz.o.o", hanem valami tényleg minőségi ínyenctermék. Amit nyilván finomabb, nyilván még egészségesebb, csak akkor ne büszkélkedjen az illető annyira, hogy ő milyen spórolósan főz.DBhttps://www.blogger.com/profile/00458608973512055495noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3254801413872303880.post-4412669206557181902013-03-07T18:07:08.936+01:002013-03-07T18:07:08.936+01:00Helló, nem akartam ehhez hozzászólni, de nem állom...Helló, nem akartam ehhez hozzászólni, de nem állom meg, hogy ne ejtsek egy két szót, hogy milyen igaza van Attilának is, meg a konyhológusnak is, hogy ételeinkből, főleg a zöldségekből pont azt dobáljuk el, ami a legfontosabb egy egészségesebb táplálkozáshoz. Én pl. szinte soha semmit nem hámozok meg, ( temészetesen egészséges zöldség-gyümölcsről van szó), mert teszem azt, pont pl. a zeller héjában van a legtöbb olyan rész, ami sokkal fontosabb szervezetünknek. Ha hibátlan, alaposan lesúrolom, s úgy dolgozom fel, hasonlóan a többi zöldséghez, gyümölcshöz, s lehetőleg nyersen, vagy nem túlfőzve stb. S az is igaz, hogy az erdőt, mezőt járva rengeteg sok ehető "vad" növényféleség van, ami sokkal egészségesebb, mint egy megvásárolt, sőt, boltokban nem is fordul elő, hogy csak a medvehagymát említsem, s saját magamon tesztelve pl, a medvehagyma csodákat " művelt" szervezetemmel, amit nyersen számtalan variációval lehet készíteni, vagy kiegészíteni főzelékeinket, leveseinket, köreteinket, szóval bármit, ami harmonizál a foghagymával .Most, amikor az " öngondoskodás forradalmát" vagyunk kénytelenek átélni, az embert rákényszeríti a természet a kincseire, s ebből csak profitálni lehet. Az embereknek fogalmuk sincs, hogy a szuper-hiper marketekben mi minden szart sóznak rájuk, már bocsánat.Gyermekkoromban szinte "kecske" voltam, s mindent megettem, amiről anyukám azt mondta, hogy nem lesz semmi bajom tőle. Gondolok itt a vadsóskára, a vadtormára, az azóta eltűnt "papsajtra", s sorolhatnám a végtelenségig, s immunrendszerem erős még ennyi évesen, s sokkal ellenállóbb, mint sok fiatalé, akik hamburgeren élnek. Személyes tapasztalatom, hogy az én korosztályom ( sokkal szívósabb /Ratkó-gyerek vagyok/, mint a mai fiataloké. Na meg ez a sok irtózatos fogyókúrás marhaság! Az a szegény szervezet nem képes az állandó változtatásokra, mert kicsi korban beáll egy bizonyos bio-szintre, s nem is sejtik, hogy aki fogyni szeretne, mi kárt tesz magában. Ez egy ördögi kör nem más. De nem akarok tudományos magyarázatokba fogni, / nem is értek hozzá/, de a természet adta táplálék mindig is nyerőbb lesz, a sok mű izétől, nem beszélve arról, hogy kis hazánkban hány millió ember él a létminimum alatt, aminek nem kellene hogy így legyen, ha a természet kínálta kincsek felé fordul. De hát kinek van erre ideje, kérdezhetnék, de erre az a válaszom, hogy aki így rohan, sokkal rövidíti meg az életét, S ez a rengeteg elhízott ember! Szóval ki lehetne bontani ezt a témát, de aki egyetért az úgyis tudja, miről beszélek. Mindenesetre én maradok annál a szemléletnél, amit az Anyu is csinált, s felnevelt 4 gyereket egyedül, hogy igenis lehet a szarból várat építeni...már bocsánat. Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, de engem is kiráz a hideg az "extra-szűz oliva olajtól.......lisahttps://www.blogger.com/profile/03463274362897319156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3254801413872303880.post-72904998148658776752010-06-03T11:07:36.757+02:002010-06-03T11:07:36.757+02:00Hello, köszönöm. Időnként mi is próbálkozunk terme...Hello, köszönöm. Időnként mi is próbálkozunk termesztetlen dolgokkal, meg a termesztett dolgok többnyire eldobott részeivel, pl. reteklevél.DBhttps://www.blogger.com/profile/00458608973512055495noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3254801413872303880.post-70338541940110696132010-06-03T10:31:30.753+02:002010-06-03T10:31:30.753+02:00Jó blog! +fav!
Gratula hozzá!
annyit magamról hogy...Jó blog! +fav!<br />Gratula hozzá!<br />annyit magamról hogy én sok "vadnövényt" is megeszek lásd<br />http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=etelek-erdo-mezo-novenyeibol&ID=50756<br /><br />További sok sikert a főzőcskéhez))<br /><br />Attilafghdfhghttps://www.blogger.com/profile/09518818383646105371noreply@blogger.com