Hozzávalók
- 1 pohár rizs
- 1 pohár sárgaborsó
- 1 pohár hajdina
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej hagyma
- 3-4 szál sárgarépa
- 1 kelkáposzta torzsája és szárrészei
- 1 pohár mirelit vegyeszöldség
- 6-8 pohár víz
- 2 teáskanál só
- 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
Elkészítés
A feldarabolt zöldségeket (a mirelit kivételével) pár percet pirítottam a megforrósított olajon, majd kiszedve félretettem. Az edényt felöltöttem 6 pohár vízzel, beleadtam a sárgaborsót, és megvártam, amíg felforr az egész. Ekkor hozzáadtam a rizst és a hajdinát is, majd lefedve, időnként megkeverve főztem, amíg a cuccok megpuhultak. (A sárgaborsó nagyjából megpuhult, de keményebb maradt, mint a többi - ha legközelebb hasonlót csinálom, akkor beáztatott sárgaborsót használok hozzá, vagy egy kicsit főzöm is, nem csak felforralom, mielőtt a többi hozzávalót beleadnám.)Amikor már félig megpuhultak a dolgok, hozzáadtam a kakukkfüvet és a félretett meg a mirelit zöldséget, és így főztem tovább együtt. Közben szükség szerint pótoltam a vizet, hogy keverhető, de azért ne túl hígan folyó kásám legyen. Végül, amikor teljesen megfőtt, megsóztam, és még egy percig hagytam rotyogni.
Tejföllel és reszelt sajttal ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése