Hozzávalók
- 1 pohár kuszkusz
- szűk 2 pohár víz
- 1 mokkáskanál só
- 1 marék koktélparadicsom, kettőbe vagy négybe vágva
- 1 marék kockázott uborka
- 1 marék rucola durvára vágva
- 10 dkg füstölt sajt kis kockákra vágva
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- pár szem olajbogyó
- 1 mokkáskanál római kömény
- 1 ágacska menta
- pár szál petrezselyem
- 3-4 evőkanál olivaolaj
- 1 evőkanál borecet
Elkészítés
A vizet felforralom; közben öntetet keverek az olajból, ecetből, és a finomra vágott fokhagymából és zöldfűszerekből. A római köményt egy kis edénykében szárazon megpirítom (fél-egy perc), majd mozsárban megtöröm, és azt is az öntethez keverem. A felforrt vízbe beleöntöm a kuszkuszt, megkeverem, és ha újra felforrt, elzárom, lefedem, és hagyom pihenni. Kb. 5 perc után leveszem a fedőt, és fellazítom a megfőtt kuszkuszt, majd félreteszem hűlni.Ezalatt megtisztítom és felvagdosom a zöldségeket és a saláta egyéb hozzávalóit, majd az öntethez keverem őket. Ha a kuszkusz kézmelegre hűlt, azt is beleforgatom a salátába, és máris tálalható - esetleg a tetejét meg lehet szórni némi ehető virággal, zöldfűszerrel, reszelt sajttal vagy pirított magvakkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése