Analytics

2010. szeptember 13., hétfő

Cukkinivagdalt

Ez a cukkiniból - vagy akár sima tökből - készíthető étel valahol a tócsi és a vega fasírozott között van. Lehetne a neve cukkinitócsi vagy cukkinifasírt is. Ellentétben a rendes tócsival, nem annyira önálló főételnek való, hanem inkább kenyér vagy főzelék mellé húspótlónak. Tojás nélkül is elkészíthető, de akkor több lisztet kell tenni bele, és úgy is lazább, szétesősebb lesz az állaga.

Hozzávalók

  • kb. fél kiló cukkini
  • 1 púpos teáskanál só
  • 1 tojás
  • kb. 5 evőkanál finomliszt
  • kb. 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 teáskanál csípős pirospaprika
  • 1/2 mokkáskanál római kömény
  • 1 mokkáskanál fokhagymagranulátum
  • 1/2 mokkáskanál bors
  • 1 teáskanál tetszés szerinti szárított zöldfűszer
  • sütéshez olaj

Elkészítés

A cukkinit durvára lereszelem, és lesózva állni hagyom 15-20 percig, közben egyszer-kétszer összekeverve.
Utána leöntöm a levét, és egy kicsit ki is nyomkodom.
A lisztekkel, a tojással és a fűszerekkel jó alaposan összekeverem, majd sekély olajban púpos evőkanálnyi adagokban (egy-egy adagot a kanállal szétlapítva, egyszerre 3-4 ilyen darabot sütve) pirosra sütöm - kb. 3-4 perc az egyik oldalán, és még 2 perc a másik oldalán.
Zöldséges kuszkusszal és tejföllel ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése