Hozzávalók
- márványsajt
- mackósajt vagy más nem túl puha krémsajt/ömlesztett sajt
- némi tejföl
- tetszés szerinti zöldfűszerek (kapor, snidling, petrezselyem)
- fokhagyma
- esetleg bors
Elkészítés
A sajtokat a finomra vágott zöldfűszerekkel és fokhagymával összepasszírozom annyi tejföl kíséretében, hogy kenhető, de ne folyós krémet kapjak.A kencét félbevágott zsemlékre kenem (persze kenyérszeletek is megfelelnek, de történetesen gyári zsömle is volt itthon, mert nem volt időm kenyeret sütni). Ez így máris fogyasztható lehet - hideg szendvicskrémként -, de megsütve még jobb lesz.
A szendvicseket kissé előmelegített sütőben magas hőfokon, felső sütéssel/grillezéssel 6-8 percet sütöm. Ha pirulni kezd a tetejük, akkor készen vannak - nem kell nagyon átsülniük.
nagyon tuti receptek::::: én már 2 receptet kiprobáltam és finomak
VálaszTörlésnagy hive vagyok a praktikus dolgoknak:::::és ezek a receptek azok ..nem vagyok egy konyhatündér...de eddig a kiprobált kaják nagyon izletesek voltak
VálaszTörlés