Hozzávalók
- 1 padlizsán
- 1-2 teáskanál só
- 1-2 evőkanál finomliszt
- 1-2 evőkanál kukoricaliszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- még 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál fokhagymagranulátum
- opcionálisan: 1 mokkáskanál római kömény és/vagy 1 mokkáskanál kurkuma
- sütéshez olaj
Elkészítés
A padlizsánt kb. 1 centi vastag szeletekre vágom keresztbe, és lesózom.Mintegy fél óráig állni hagyom, közben egyszer-kétszer átforgatva, hogy mindenhová jusson a sóból. Végül kinyomkodom és leöntöm a levét. A liszteket összekeverem a fűszerekkel, és egy serpenyőben felforrósítok egy kis olajat. (Lehet bő, mély olajban is sütni a padlizsánt, de az is jó, ha épp csak 1-2 millimétert töltesz a serpenyő aljára.) A padlizsánszeleteket beleforgatom a fűszeres lisztbe, majd a forró olajba rakom őket. (A megmaradt lisztet el lehet használni valamilyen főzelék vagy szósz sűrítésére.) Mindkét felükön pirosra sütöm - kb. 3-4 perc az egyik oldalon, majd megfordítás után még 2-3 perc, és esetleg még egy fél percre visszafordítva az eredeti oldalra. Ekkorra a padlizsán húsa vajpuha és omlós lesz.
A múltkor egy kis zöldséges rizst csináltam a sült padlizsánhoz, és gyári majonézzel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése