Analytics

2010. szeptember 15., szerda

Nyers paradicsomszósz tésztához

Mi a jó a nyers paradicsomszószban? Nos, amellett, hogy biztosan baromi egészséges, ráadásul finom is, és pillanatok alatt össze lehet dobni, csak egy botmixer kell hozzá. Ha esetleg teljesőrlésű lisztből készült tésztához eszed, akkor igazán gratulálhatsz magadnak, hogy egészségesen étkezel - mi most nem ezt tettük.

Hozzávalók

(fél kiló tésztához kb.)
  • 5-6 érett paradicsom
  • egy kis fej hagyma negyede
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis szelet méregerős csilipaprika (vagy ízlés szerint)
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 2 evőkanál reszelt grana sajt (parmezán, grana padano)
  • kis csokor zöldfűszer (én bazsalikomot és majorannát tettem bele)

Elkészítés

A paradicsom csumáját kivagdosom, ha kemény. A zöldségeket darabokra vagdalva egy edénybe töltöm,
és a többi hozzávalóval együtt botmixerrel összepépesítem. Tésztához tejföllel és reszelt sajttal ettük; magamnak egy kis frissen őrölt borsot is tettem még rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése