Analytics

2010. szeptember 25., szombat

Márványsajtos melegszendvics

Ezt a kaját a körülmények szülték. Volt itthon egy darab márványsajt, aminek már nagyon kemény, átható íze lett, amit nem annyira szeretünk, ezért fel kellett "hígítani" valamivel. És történetesen volt itthon mackósajt is, amit szintén nem annyira szeretünk (abszurdnak tartom, hogy a sajthulladékból víz és vegyszerek hozzáadásával gyártott, műállagú és műízű izé drágább, mint a sajt!), de kaptuk. A kettő összebarátkozott, és melegszendvicskrémmé alakult.

Hozzávalók

  • márványsajt
  • mackósajt vagy más nem túl puha krémsajt/ömlesztett sajt
  • némi tejföl
  • tetszés szerinti zöldfűszerek (kapor, snidling, petrezselyem)
  • fokhagyma
  • esetleg bors

Elkészítés

A sajtokat a finomra vágott zöldfűszerekkel és fokhagymával összepasszírozom annyi tejföl kíséretében, hogy kenhető, de ne folyós krémet kapjak.
A kencét félbevágott zsemlékre kenem (persze kenyérszeletek is megfelelnek, de történetesen gyári zsömle is volt itthon, mert nem volt időm kenyeret sütni). Ez így máris fogyasztható lehet - hideg szendvicskrémként -, de megsütve még jobb lesz.
A szendvicseket kissé előmelegített sütőben magas hőfokon, felső sütéssel/grillezéssel 6-8 percet sütöm. Ha pirulni kezd a tetejük, akkor készen vannak - nem kell nagyon átsülniük.

2 megjegyzés:

  1. nagyon tuti receptek::::: én már 2 receptet kiprobáltam és finomak

    VálaszTörlés
  2. nagy hive vagyok a praktikus dolgoknak:::::és ezek a receptek azok ..nem vagyok egy konyhatündér...de eddig a kiprobált kaják nagyon izletesek voltak

    VálaszTörlés