A spárga nálunk minden szezonban "kötelező luxus", amiből lehetőleg többször is kell fogyasztani. Végül is nem is olyan nagy luxus: néha a hipermarketek csinálnak belőle nagy akciót, máskor pedig a pesti Nagycsarnokban szoktam venni elfogadható áron kiváló, vastag és általában rostmentes spárgát. A zöld spárgának nem vagyok nagy barátja: kellemes zöldség, amit szívesen megeszem bármikor, de egyáltalán nem olyan különlegesség, mint a fehér spárga. Ez a mostani spárgakaja tésztához való szósz spárgából és sajtból. Babónak nemigen jött be, de mi felnőttek mindketten megállapítottuk, hogy kiemelkedően finom lett.
Hozzávalók
- egy csomag (fél kiló tészta)
- a kifőtt tésztára 2-3 evőkanál olivaolaj
- fél kiló vastag szálú fehér spárga
- 3-4 deka vaj
- 2 púpos evőkanál liszt
- kb. 3 deci tej
- kb. 2 deci tejföl
- 10-12 deka jól olvadó sajt (olcsó cheddar)
- jó késhegynyi őrölt szerecsendió
- fél mokkáskanál őrölt fehérbors
- 2-3 evőkanál aprított bazsalikomlevél (friss)
- só
- víz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése