Hozzávalók
- egy kocka (30 dkg) tofu
- egy kisebb fej vöröshagyma
- diónyi darab friss gyömbér
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4-5 evőkanál olaj
- kb. fél kiló mángold (helyette: spenót vagy kínai kel)
- egy piros kaliforniai paprika
- egy marék (sacc 10 deka) pörkölt földimogyoró
- 1 mokkáskanál tamarindkoncentrátum
- 1-2 friss piros csilipaprika
- 3 evőkanál sötét szójaszósz
- 2 evőkanál jaggery (abszolút nyers nádcukor; helyette: 1 csapott evőkanál barna cukor és 1 evőkanál citromlé)
- 3 evőkanál friss citromillatú bazsalikomlevél (helyette: citromfű, ázsiai citromnád, végső esetben pár bazsalikomlevél és egy kis citromhéj)
Elkészítés
Egy wokban olajat forrósítottam és pirítani kezdtem benne a hosszanti cikkekre vágott hagymát. A tofut közben felkockáztam, és amikor a hagyma megüvegesedett, hozzászórtam. Finomra vágtam a fokhagymát és a gyömbért, és ezeket is beleszórtam.Időközben elkészítettem a mogyorószószt: a hozzávalókat turmixgépben pépesítettem annyi vízzel, hogy önthető, de azért sűrű mártás legyen belőle.
A tofut a hagymával és egyebekkel időnként kavargatva pirítottam, amíg mind a hagyma, mind a tofu barnulni kezdett. Ekkor beleadtam a durva szalagokra vágott mángoldot és a darabolt paprikát. Néhányszor átforgattam, majd amikor a mángold összeesett és puhulni kezdett, nyakon öntöttem a mogyorószósszal, megsóztam, még egyszer áthevítettem - és kész volt.
Jázminrizzsel ettük finom ebédnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése