Hozzávalók
- kb. 25 dkg (száraz) lencse puhára főzve
- kb. fél kiló krumpli (nem szétfővős fajta)
- egy nagyobb fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 2-3 evőkanál vaj
- egy teáskanál zöldségszárítmány
- 1/2 mokkáskanál feketebors
- egy ágacska friss rozmaring levelei összeaprítva (vagy egy teáskanál szárított)
- egy csipet oregano
- egy csipet szárított bazsalikom
- kb. 5 dkg reszelt parmezán
- kb. 5 dkt reszelt olcsó sajt
- kb. 1 deci tejföl
- egy púpos evőkanál liszt
- víz
- só
- 2-3 evőkanál citromlé
Elkészítés
A vaj és olaj keverékén üvegesre pirítottam a hagymát, majd hozzáadtam a kb. 2 centis kockákra vágott krumplit a fokhagymával együtt. Kevergetve sütöttem, amíg a krumpli pirulni kezdett (sacc 4-5 perc).Ekkor felöntöttem annyi vízzel, amennyi szűken ellepte. Kicsit megsóztam, beleszórtam a szárított zöldséget, majd felforrás után lefedve főztem, amíg a krumpli nagyjából megpuhult (még 4-5 perc). Ekkor hozzáadtam a lencsét és a fűszereket és ismét felforraltam. A lisztet elkutyultam kevés vízzel, majd a tejfölhöz kevertem. Ezzel behabartam a főzeléket, hozzáadtam a reszelt sajtokat, és addig kavargattam, amíg egyenletesre sűrűsödött a szósz. Közben beállítottam vízzel a sűrűségét és sóval a sósságát.
Sima rizzsel komplett ebéd lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése