Ez a saláta még a július közepi nagy kánikula idején készült a múltkor megfőzött, majd fagyasztva eltett csicseriborsóból. Azokban a dögmeleg napokban sem főzni, sem meleget enni nem volt nagy kedvem, ezért találtam ki ezt a kombinációt. Görög joghurtot használtam hozzá, mert a napokban épp kaptunk olyat akciósan, de egy kicsit túl gazdag lett így - igazából jobb lett volna sima joghurttal, esetleg egyharmadrész tejföllel dúsított sima joghurttal. A savanykás citromos joghurt, a menta és a zöld csili friss, csattanós ízét remek mélyebb dimenzióval gazdagította a csicseriborsó és a piros csípőspaprika.
Hozzávalók
- 2 bögre főtt csicseriborsó
- 1 fej lilahagyma
- 1 paradicsom
- 2 pici, erős zöld csilipaprika
- 1 ágacska menta
- 4-5 szál petrezselyem
- 1 mokkáskanál csípős pirospaprika
- 1/2 mokkáskanál római kömény
- 1 teáskanál só
- 1/2 citrom leve
- 3 dl joghurt vagy tejföl
Elkészítés
A csilit vékony karikákra vágtam, a paradicsomot apró kockákra, a hagymát pedig vékony, hosszanti szeletekre.
A zöldfűszereket finomra aprítottam, és mindent jól összekutyultam. Frissen is nagyon jó volt; némi állás, hűtőben érlelés után még jobb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése