Hozzávalók
- egy nagyobb krumpli
- 3 kisebb fej hagyma
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál tört szárított piros csilipaprika
- 2-3 evőkanál olaj
- egy darab (sacc 10 dkg) lilakáposzta
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 csapott teáskanál só
- víz
- két marék főtt csicseriborsó (maradék vagy direkt ehhez főzve, esetleg konzerv)
- két marék főtt rizs (maradék vagy frissen főzve)
- késhegynyi fahéj
- kb. 2 dl sűrítetlen paradicsompüré (passata)
- kb. 1 dl joghurt
- 1 mokkáskanál cukor
- petrezselyemzöld
Elkészítés
A krumplit kb. 2 centis kockákra vágtam, a hagymát pedig durva darabokra (hosszában félbe, a feleket hosszában megint félbe, aztán a negyedeket keresztben 3-4 darabra). A káposztát (egy fej tetejét metszettem le hozzá) szintén kb. 2 centis kockákra vágtam fel. A felforrósított olajba beleszórtam a csilit, a római köményt, a krumplit és a hagymát. 2-3 percig nagy lángon, kavargatva pirítottam, azután hozzáadtam a káposztát és a fokhagymát is, és további 2-3 percen át pirítottam.Ezután megsóztam, adtam hozzá egy kis vizet, jól összekevertem, és lefedve, egyszer-kétszer megkeverve főztem, amíg a zöldségek megpuhultak (5-6 perc). Ekkor hozzáadtam a maradék hozzávalókat és még annyi vizet, hogy legyen jól látható leve. Az egészet felforraltam, kóstolva beállítottam a sósságát (a só nélkül főtt csicseriborsó elég rendesen fel tudja szippantani), és még 1-2 percig hagytam rotyogni. Ezzel el is készült, tálalható. Nagyon jót tett volna neki egy kis friss petrezselyemzöld - de ez most elmaradt.
csurog a nyálzatom... (finomkodva)
VálaszTörlés