Hozzávalók
- kb. 75 dkg újkrumpli
- 1 fej hagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- víz
- só
- egy kis csokor bazsalikom
- kb. 1 dl sűrítetlen paradicsompüré (passata)
- kb. 1 dl tejföl
Elkészítés
Olajon pirítani kezdem a durvára vágott hagymát. Közben a megtisztított (de nem ám hámozott!) krumplit felvagdosom 2 centi körüli darabokra - a kisebbjét félbe, a nagyobbját négybe vagy több darabba. Amikor a hagyma üvegesedik, hozzáadom a krumplit és nagyra veszem a lángot. Időnként kevergetve pirítom, amíg a krumplidarabok élei színt kapnak és a hagyma sötétedni kezd. Ekkor beleteszem a felszeletelt fokhagymát is, és még egy percig pirítom. Rászórom a liszteket és a pirospaprikát, és gyorsan, jó alaposan elkeverem. Még egy perc pirítás, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje (sacc 3 deci). Megsózom; ha a víz felforrt, lefedem, és kis lángon, időnként megkeverve főzöm, amíg a krumpli megpuhul (6-8 perc).Ekkor hozzáadom a durvára felaprított bazsalikomot, a paradicsompürét és a tejfölt. Jól összekeverem, ha nagyon sűrű lenne, adok még bele vizet, majd kóstolva beállítom a sósságát és még 1-2 percig rotyogtatom. Kenyérrel és egy kis salátával vagy savanyúsággal komplett ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése