Hozzávalók
- tetszés szerinti zöldségek - a mi "csak hazai" verziónkban a következők voltak
- egy nagy marék újkrumpli
- 1 fej főzőhagyma
- 3 zsenge tarlórépa
- 6-8 szál miniatűr, silány sárgarépa (ritkításkor kihúzgált szálak)
- egy marék zöldborsó
- 4-5 mángoldlevél
- tetszés szerinti zöldfűszerek - az enyémben ezúttal:
- a főzőhagyma zöld levelei
- egy kis csokor metélőfokhagyma
- egy kis ágacska tárkony
- egy kis csokor petrezselyem
- 1 evőkanál olaj
- 2-3 babérlevél
- fél citrom leve
- 1 deci tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
Elkészítés
Kevéske olajban jó nagy lángon kavargatva pirítani kezdtem a durva kockákra vágott (mosott, de nem hámozott) újkrumplit és a négybe vágott főzőhagymát a babérlevelekkel. 1-2 perc után hozzáadtam a kockázott tarlórépát és a sárgarépát (ez utóbbi olyan satnya volt, hogy egészben hagytam). További 1-2 perc után beletettem a zöldborsót és a mángold feldarabolt szárát, aztán felöntöttem annyi vízzel, amennyi jól esett, és megsóztam.Miután felforrt, lefedtem, és főztem, amíg minden zöldség megpuhult (kb. 10 perc). Közben a lisztet simára kevertem egy kevéske vízzel, majd a tejföllel, végül még egy kicsit vízzel higítva. Ezt a levesbe öntöttem, jól megkavartam, beleadtam a citromlét, az aprított zöldfűszereket és a mángold csíkokra szeletelt zöldjét, majd újra felforraltam. Kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése