Analytics

2011. szeptember 20., kedd

Görögsaláta-szerűség

Görögsaláta: már-már elcsépelt dolog. Viszont örök favorit, nagyon finom étel. Ez a mostani nem igazi klasszikus görögsaláta lett, inkább variáció az alaptémára. Egy ilyen sajtos saláta nálunk főételszámba megy: vacsorára ettük kenyérrel, a maradékát pedig másnap ebédre sült krumplival.

Hozzávalók

  • 2-3 szem paradicsom (sárga és piros paradicsomot használtam hozzá)
  • 2 pirosas zöldpaprika
  • 2-3 kovászolnivaló uborka és fél kígyóuborka (történetesen nálam így állt össze, és a "kígyó" az "örmény méteres" nevű remek uborkafajta volt)
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • kb. 20 dkg feta
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy-két ágacska friss oregano
  • 3-4 evőkanál olivaolaj
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • csipetnyi só
  • egy kis marék szeletelt olajbogyó

Elkészítés

A hajszálvékony szeletekre vágott fokhagymából, a felaprított oreganóból, a sóból és az olajból-ecetből öntetet kevertem a tál alján.
A homogénre kevert öntetbe sorra beleszórtam a durva kockákra vágott zöldségeket és a fetasajtot, majd jól összekevertem az olajbogyóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése