Hozzávalók
- szűk fél kiló fehér kenyér
- 2 nagy tojás
- 4-5 deci tej
- 3-4 dkg vaj
- 10 dkg + 2-3 dkg barna cukor
- 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- késhegynyi só
Elkészítés
A kenyér héját levágtam (ment a szemétbe - oda való volt). A belsejét felszeleteltem, a szeletet pedig 4-5 centis kockákra vágtam fel. Ezeket egy vajjal kikent tepsibe szórtam.A tojásokat kikevertem a (10 deka) cukorral (gépi habverővel), majd hozzákevertem a tejet és a fűszereket is. Ezzel a lötyivel nyakon öntöttem a kenyeret, kicsit összeforgattam, tunkoltam, hogy felszívja a kenyér az öntetet, majd ellapogattam a tepsiben. A tetejét még megszórtam cukorral, és vajdarabkákat szórtam rá.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöttem, az utolsó 10 percre bekapcsolva a légkeverést is.
Az eredmény: közepesen édes, érezhetően tojásos ízű, kellemes desszert vagy akár édes főfogás. A belseje lágy, a tetején ropogós kéreg. Kicsit magasabb hőmérsékleten lehetett volna talán sütni, hogy jobban karamellizálódjon a cukor.
Nálam ez már bevált recept, az egyik kedvencem.
VálaszTörlés