Hozzávalók
- fél kiló túró
- kb. másfél deci mangópüré
- 2-3 evőkanál cukor
- 5-6 hüvely kardamom
- csipetnyi valódi sáfrány (nem szeklice! ha sáfrányod nincs, és szeklicéd van, akkor a sáfrányt hagyd ki, a szeklicét pedig dobd a kukába)
- fél deci tej
- pár evőkanál joghurt
Elkészítés
A kardamomot mozsárban porrá törtem, egy kis döngölés után a héjakat kiszedegetve, csak a magokat megtartva. A kardamomport és a sáfrányt a tejben felforraltam (bögrében, mikróban), majd pár percre félretettem. Közben a többi hozzávalót egy tálba öntöttem, és botmixerrel egyenletes krémmé turmixoltam. Hozzáadtam a sáfrányos-kardamomos tejet, majd tovább mixelve beállítottam joghurttal az állagát és cukorral az édességét.Tálaláskor megszórtam a tetejét egy kis barna cukorral, és raktam a tetejére egy ehető vadárvácska-virágot.
De elárulom, hogy a húsvéti kalácsra kenve (igen, ez még húsvétkor készült) is nagyon finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése