Hozzávalók
- kb. egy kiló zsenge cukkini
- 2-3 evőkanál olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- nyers csilipaprika ízlés szerint
- még 3-4 evőkanál olaj
- 3 hiperpúpos evőkanál finomliszt
- 1 deci tej
- víz
- kb. 15 dkg jól olvadó sajt
- só
Elkészítés
A cukkinit - mint a fotón láthatod, sárgát és zöldet vegyesen - hosszában ketté (a nagyobbakat négybe) vágtam, majd kb. félcentisre felszeleteltem. Teflonos wokban olajat forrósítottam, és nagy lángon - időnként megkeverve - pirítani kezdtem benne a cukkinitA fokhagymát és a csilit finomra felvágtam, és egy láboskában felforrósítottam a többi olajat.
Az olajba szórtam a lisztet, és kb. 3 percig pirítottam, amíg nagyon enyhén barnulni kezdett. Ekkor beleszórtam a csilit és fokhagymát, majd még fél perc pirítás után felöntöttem hideg tejjel meg egy kis vízzel, és nagyon gyorsan simára kevertem. Felforraltam, és ahogy sűrűsödött, további vízzel beállítottam a sűrűségét folyós, de azért szubsztanciával rendelkező szósznak. Sót is kevertem hozzá. Belekevertem a reszelt sajtot, és amikor teljesen felolvadt, nyakon öntöttem vele az időközben teljesen puhára sült-főtt cukkinit. Összekevertem, kóstolva utánsóztam, és már lehetett is tálalni - kenyérrel főétel volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése