Hozzávalók
- kb. másfél kiló érett paradicsom
- 1 nagyobb vöröshagyma
- kb. 5 dkg vaj
- só
Elkészítés
A paradicsomot - több fajtát vegyesen, de főleg húsos, kevés levű típusokat - leforráztam (nagy fazék forró vízbe dobtam, 2 perc után kivettem), majd meghámoztam. A zöld csumákat kivágtam, a megmaradt részeket keresztben kb. fél centis szeletekre vágtam. Egy mélyebb fazékban felolvasztottam a vajat, hozzáadtam a paradicsomot, megsóztam, beledobtam a hámozva félbe vágott hagymát, majd időnként - később sűrűbben, a vége felé már szinte folyamatosan - kevergetve főztem 45-50 percen át, amíg a paradicsom teljesen szétfőtt. Természetesen főtt tésztával ettük, reszelt sajttal gazdagítva. A hagymát a főzés végén elvileg ki kéne dobni - én sajnáltam volna, inkább megettük, szeretjük a főtt hagymát.Bevallom, hogy a második tányérnál még egy kis tejfölt is tettünk hozzá, úgy ízletesebb lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése