Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1/2 kápia paprika
- 1 kisebb fehér sörretek
- 2 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál mustármag
- késhegynyi asafoetida
- 5-6 karilevél
- 1 apró, zöld erős csilipaprika
- 1/2 evőkanál kókuszkrém (konzerv; helyette 1 csapott teáskanál kókusztejpor, vagy egy mokkáskanál kókuszreszelék is megteszi)
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés
A hagymát félbe, majd hosszában szeletekre vágtam; a répát hosszában félbe, majd átlósan 2-3 mm vastag szeletekre; a paprikát hosszában néhány csíkra, majd keresztbe szeletekre; a retket összevissza formájú vékony szeletekre.A megforrósított olajon egy wokban kipattogtattam a mustármagot, majd hozzászórtam az asafoetidát és a karilevelet, és egy kavarintás után a hagymát és a csilit. Ezeket 1-2 percig nagy lángon pirítottam, közben hozzáadva a kókuszkrémet is. Beleadtam a többi zöldséget, és még 2-3 percig pirítottam nagy lángon, sűrűn keverve, majd megsóztam, kicsire vettem a lángot, és fedő alatt, időnként megkeverve pároltam még 5-6 percen át.
Ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése