Analytics

2011. január 28., péntek

Mi a szösz? Kaptam egy díjat

Az a meglepetés ért, hogy díjat kaptam a blogra. Na nem valami rangos elismerést, hanem csak amolyan vírusmód terjedő díjacskát, amit a bloggerek osztogatnak egymásnak. Amivel - mondhatni - megfertőzik egymást. Mégis meghatódtam, amikor InLandir, a Konyhakert természetesen blog gazdája többek között nekem passzolta tovább ezt a Liebster Blog névre hallgató vírusocskát. Az ebben a jó, hogy nem valami külső nagy cég áll mögötte, aki vírusmarketinggel dolgozik, és a sok mulya blogger, miközben dagadó mellel elhelyezi a díjat a saját oldalán, valójában csak linkfarmot épít a multinak. Erről szó sincs - semmi link, semmi reklám, csak egy egyszerű képecske. És mellette a blogoszféra hozzám hasonló apró tagjainak afféle metahálózata, hiszen a díjjal úgy illik bánni, hogy aki megkapta, az tovább is adja pár embernek. Ez pedig mindenkinek jó, hiszen a linkek e laza hálója erősíti a blogokat.
Egyben jól fel is adta nekem a leckét InLandir, mivel egyáltalán nem vagyok böcsületes blogger, aki blogok olvasgatásával tölti az idejét - gyakorlatilag az övé az egyetlen kis kaliberű magyar blog, amit rendszeresen nézek. Vadidegeneket, nemzetközi óriásblogokat pedig nem akarok reklámozgatni de még magyar óriásblogokat sem.
Nem maradt hát más hátra: barátaim blogjait díjazom és ajánlom. Mindjárt hangsúlyosan ki is jelentem, hogy a magam részéről a legkevésbé sem fogok megsértődni, ha ők aztán nem adják tovább a díjat másoknak - de persze miért ne tennék? Ami a konyhológia olvasóközönségét illeti, pusztán érdeklődés alapján nem biztos, hogy élvezni fogják ezeket - de egy kísérletet megér. Ha már ajánlok valamit, komolyan ajánlom. Mégis megjegyzem, hogy a háromból kettő angolul van, és meglehetősen elvont, szakbarbár jellegű :)

Díjazottjaim tehát:
A játék szabályai a következők:
  • Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be az útmutatót.
  • Linkeld be annak a személynek a blogját akitől kaptad a díjat, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
  • Ezután gondolkodjál el azon, hogy ki az a 3-5 blog szerzője, akinek a díjat szívesen adnád, linkeld be őket a bejegyzésedben és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.
  • Lehetőleg tehetséges kezdő blogokat részesíts előnyben,  ne olyanokat jelöljél,  akinek több 100 követője van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése