Hozzávalók
- 3 tojás
- 2 teáskanál tejföl
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 nagyobb fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1-2 szem főtt krumpli (ha nem félretett főtt krumplit használok, hanem direkt ehhez, akkor egyszerűen be szoktam dobni a krumplit héjastul a mikróba; háromszor 1-2 percet adok neki közepes fokozaton, minden ilyen 1-2 perces besugárzás után megforgatva. Ettől általában nem fő át egyenletesen, de annyira igen, hogy aztán majd a tűzön befejeződjön.)
- 1-2 evőkanál olaj
- 2-3 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés
A hagymát félbevágtam, majd hosszában durva szeletekre. Egy kis olajon pirítani kezdtem közepes lángon; közben a tojást kikevertem, valamelyest felvertem a tejföllel és egy kis sóval. A fokhagymagerezdeket szintén hosszában vékony szeletekre vágtam. Amikor a hagyma megüvegesedett, a fokhagymát és a kockákra vágott főtt krumplit is hozzáadtam, és még kb. 2 percig nagy lángon pirítottam, hogy kicsit sült is legyen, ne csak főtt.Ekkor nyakon öntöttem az elhabart tojással, elkevertem, majd hozzáadtam a reszelt sajtot, borsot és paprikát.
Kevergetve főztem, amíg a tojás jól átkeményedett - aki a puha vagy éppen folyós rántottát szereti, az persze előbb is elzárhatja a lángot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése