Hozzávalók
- kb. 10 dkg rucola
- kb. 10 centis darab kígyóuborka
- kb. 25 dkg mozzarella (jelen esetben igazi bivaly)
- egy csokrocska snidling
- 10-12 szem magozott zöld olajbogyó
- 5-6 evőkanál olivaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 csipet só
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál napraforgómag
- 1 evőkanál fenyőmag
- ha lett volna itthon, tettem volna bele 1 evőkanál héjatlan tökmagot is
Elkészítés
A magvakat vastag aljú serpenyőben kis lángon kb. 5 percig pirítottam sűrűn kevergetve és rázogatva.Az uborkadarabomat hosszában félbevágtam, a két felet deszkára fektetve vékony hosszanti szeletekre, majd keresztbe kb. 2 centis darabokra.Olivaolajból, balzsamecetből és egy kis sóból végtelenül egyszerű öntetet kevertem.
Beleforgattam a durvára összevágott rucolát és snidlinget az uborkával együtt. A mozzarellát Jamie Oliver módjára szétmarcangoltam foszlós darabokra, és ezt is beleforgattam a salátába. Végül olajbogyóval és a pirított magvakkal díszítettem.
Spagettit ettünk hozzá, amit fokhagymával, robbantott konzervtonhallal, kakukkfűvel ízesítettem, és sok tejföllel, kevéske reszelt sajttal tálaltam. De sima kenyérrel is könnyű, mégis testi-lelki megelégedést adó vacsora lett volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése