Analytics

2011. április 6., szerda

Medvehagymás tejfölöstúró sárgarépával

A közelmúltban sikerült egy időre előre dolgoznom itt a blogon: több hétre előre be vannak ütemezve a megjelenendő receptek, hogy ha valamikor sok a munkám, és nem érek rá ezzel foglalkozni, ne legyen fennakadás. A medvehagymás tejfölöstúrót viszont hetek múlva már nemigen lehet majd elkészíteni, hiszen a medvehagyma szezonja rövid - úgyhogy előbb jelenik meg, mint több, valójában korábban megfőzött étel. Friss, könnyed, tavaszi vacsora gyönyörű zamatokkal, és pillanatok alatt elkészül. A sárgarépát leginkább a színe kedvéért választottam kiegészítőnek (így most egyébként az összetevők az indiai zászlót adják ki - de ráfoghatjuk azt is, hogy magyar, csak kicsit eltolódott a színe), de az ízének is jót tett.

Hozzávalók

  • egy csokor medvehagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 25 dkg túró
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál só

Elkészítés

A répát finomra lereszeltem, a medvehagymát pedig vékony csíkokra (sifonádra) vágtam.
Az összes hozzávalót szépen összekutyultam - és kész: meg lehet vele kenni a kenyeret, vagy lehet mártogatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése