Hozzávalók
- 1 kg spenót
- 4 gerezd fokhagyma
- olaj
- némi friss kakukkfű
- só
- 2 púpos evőkanál kukoricaliszt
- kb. 2 dl tejföl
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 25 dkg túró
Elkészítés
Némi olajon egy jó nagy lábosban 20-30 másodpercig pirítottam a szétnyomott fokhagymát, majd beleszórtam a finomra vágott kakukkfüvet is. Egy keverintés, és ment is bele az első marék a megmosott, megtisztított, durvára metélt spenótból. Ezzel mindjárt újra összekevertem, hogy ne süljön tovább a fokhagyma és a kakukkfű, aztán belezúdítottam az egész spenótot.A lángot feltekertem nagyra, megsóztam, és időnként forgatva-kevergetve pároltam 3-4 percig, amíg a spenót mind összeesett. Ekkor a kukoricalisztet (lehet búzaliszt is - a kukorica előnye, hogy nem csomósodik) elhabartam a tejfölben, felhígítottam némi (talán 2 deci) vízzel, és ezzel nyakon öntöttem a spenótot.
Meg is borsoztam, és meg-megkeverve megvártam, amíg a lé felforr és besűrűsödik. Ekkor minden teketória nélkül beleszórtam a túrót.
Még pár másodpercig a lángon hagytam, amíg jól elkevertem és beállítottam a sósságát. Főzni már nem érdemes a túrót, mert nagyon megváltozik az állaga - épp elég, ha átmelegedik a forró ételben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése