Hozzávalók
- 4-5 apró, zsenge cukkini
- 1 fej hagyma
- 4 babérlevél
- fél zöldpaprika
- fél marék szárított erdei gomba (sacc 2 dkg)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- egy kis csokor bazsalikom
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 2 dl sűrítetlen paradicsompüré (passata)
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- reszelt sajt
Elkészítés
A tésztának feltettem vizet, aztán hozzáláttam a szószhoz - így pont elkészül minden időre. A szárított gombát (boltban vett vegyes erdei gomba) szárazon felszeleteltem kis darabokra, aztán beáztattam egy kis (kb. 2 dl) vízbe. A hagymát és a paprikát felkockáztam, a cukkinit lereszeltem a reszelő durva, tökgyaluló részén.A felforrósított olajon közepes lángon pirítani kezdtem a hagymát a babérlevéllel. Amikor üvegesedni kezdett, hozzáadtam a zöldpaprikát, majd egy szűk perc múltával a finomra vágott fokhagymát. Egyet kevertem rajta, aztán belekerült a reszelt cukkini is. A lángot nagyra csavartam, és kevergetve pirítottam, amíg a cukkini összeesett és levet eresztett. Ekkor hozzáadtam a gombát a levével, megsóztam, beleszórtam a szárított bazsalikomot, és felforraltam.
Forrás után beleöntöttem a paradicsompürét és egy kis vizet, amivel kiöblítettem a dobozát. Amikor ez is felforrt, beleadtam a tejszínt és a tejfölt, a durvára vágott friss bazsalikomot, a borsot, és még annyi vizet, hogy hígabb szószos állaga legyen. Még egyszer hagytam melegedni, amíg épp csak forrni kezdett - és kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése