Hozzávalók
- 25 dkg apró gomba (barna csiperke)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál zöldhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 4-5 dkg vaj
- 1 mokkáskanál só
- 1 csipet bors
- 1/2 dl vörösbor
Elkészítés
A gombát megmostam, a tönkök tövét levágtam, majd az egész gombákat hosszában negyedbe - a kisebbeket félbe, a legkisebbeket sehányba - vágtam.A szép nagy öntöttvas wokot feltettem a legnagyobb lángrózsán nagy lángra, és jó alaposan felhevítettem. Töltöttem bele egy kis olajat, és annak a szagát figyeltem: amikor még nem füstölt, de már kezdett égettszerű szaga lenni, akkor ítéltem jónak a hőmérsékletet. Hevítés közben a fokhagymát és a zöldhagyma fehér részét hozzákarikáztam a gombához, a zöldjét pedig a petrezselyemmel együtt durvára metéltem.
A tüzes wokba belezúdítottam a hagymás-fokhagymás gombát a vajjal együtt, és továbbra is a lehető legnagyobb lángon, kevergetve pirítottam, amíg levet kezdett ereszteni (3 perc). Ekkor megsóztam, megborsoztam, nyakon öntöttem egy kis borral, majd még 3-4 percig folyamatosan kavargatva főztem. Végül elzártam a lángot, majd hozzákevertem a petrezselyem és a hagyma zöldjét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése