Hozzávalók
- kb. 10 dkg megmaradt gombatönk (vagy egész gomba)
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 1-2 dkg vaj
- 1 mokkáskanál füstölt paprika
- 1 dl sűrítetlen paradicsompüré
- 1 mokkáskanál szárított oregano
- 1 mokkáskanál só
- 1 csipet bors
- 10 dkg durvára reszelt sajt
- 6 szép szelet kenyér
Elkészítés
A vajjal kevert olajon üvegesre pirítottam a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Megszórtam füstölt paprikával, egyet kevertem rajta, majd hozzáadtam a szintén finomra (hosszában négybe, majd keresztben vékony szeletekre) vagdalt gombatönköket. Pár percig közepes lángon pirítottam, majd megöntöztem paradicsompürével és hozzáadtam a többi fűszert.Ezután még 3-4 percig főztem, amíg besűrűsödött és megsötétedett. Félretéve hűlni hagytam, majd a kenyérszeletekre kentem. (Nem tettem alá vajat vagy margarint, mert eleve jó zsírosra készült ez a szósz.) A tetejét jól meghintettem reszelt sajttal, majd kicsit (nem teljesen) előmelegített sütőben - 200 fokon légkeverésessel - a sütő tetejéhez közel sütöttem kb. 15 percig, az utolsó 5 percben grillezőre kapcsolva a sütőt.
Isteni volt!! Köszi!
VálaszTörlés