Analytics

2010. december 5., vasárnap

Nachos

Valahol félúton az egytálétel és a sós rágcsálnivaló között. Főételnek nagyon laktató, nagyon kellemetes, zamatos és kalóriadús. Sajnos nem túl olcsó, mivel - számomra teljesen érthetetlen okból - a kész tortilla chips elég drága dolog. De azért alkalomadtán ilyet is érdemes lehet enni.

Hozzávalók

  • kb. 25 dkg gyári tortilla chips (csilis ízesítésű; ha natúrt használsz, akkor fűszerezd meg jobban az alábbiaknál; ha sajtos ízesítésűt használsz, akkor perverz vagy)
  • olaj
  • 1 marék főtt pirosbab (vagy egy babkonzerv fele, leöblítve)
  • 1 marék mirelit kukorica
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál csilis só
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl salsa (vagy helyette: összeaprított paradicsom, hagyma és húsos, zöld csilipaprika)
További ötletek belevalókra:
  • kész, főtt csilis bab
  • húsosoknak darált hús némi fűszerekkel összepirítva
  • szeletelt savanyú erőspaprika
  • szeletelt olajbogyó
  • nyers paradicsom

Elkészítés

Egy tepsit kikenek egy kevéske olajjal, majd beleszórom a tortilla chips felét, és viszonylag egyenletesen elterítem. Erre rászórom a szórható belevalókat, majd a salsa szűk felét elkeverem a tejföllel, és ezzel meglocsolom a rakást. Erre jön a csilis só és a reszelt sajt fele, majd még egy réteg tortilla, és még egy réteg reszelt sajt.
Az egészet előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütöm, amíg a sajt szépen rásül a tetejére.
Tányérra szedve meglocsolom a félretett salsával, aztán forrón és fűszeresen bekapjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése