Hozzávalók
- két doboz konzerv fehérbab (dobozonként nettó 240 gramm; én a nagyszeműt szeretem, de régen apróból csináltuk)
- kb. 2 deci tejföl (vagy, ahogy én most csináltam, fele joghurt)
- egy kis fej lilahagyma
- egy gerezd fokhagyma
- egy csipet bors
- egy csipet só
- 1-2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
Elkészítés
A babkonzerv levét leöntöttem, és át is öblítettem a babot. A hagymát vékony szeletekre vágtam, a fokhagymát szétnyomkodtam, és elkevertem a tejföllel-joghurttal és a fűszerekkel. Az öntetbe belekevertem a babot, a tetejét pedig megszórtam durvára vágott petrezselyemmel.Ennyi a nagy főzés; kenyérrel fogyasztva komplett ebéd. A legjobb, ha állt egy-két órát, hogy a hagyma összeérjen a többivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése