Hozzávalók
- 4-5 evőkanál olivaolaj (extraszűz)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nyers csilipaprika
- egy pici csokor petrezselyem
- 1 evőkanál citromlé
- tészta (a fenti mennyiségekhez fél csomag száraztészta)
Elkészítés
A tésztát feltettem főni. Közben a fokhagymát nagyon finomra összevágtam, a csilit részben kimagoztam-kiereztem, és hajszálvékony karikára vágtam. A petrezselyem szárát durván összevagdostam, a levelét - külön - szintén összeaprítottam. Az olajat felforrósítottam egy wokban, majd beledobtam a paprikát, fokhagymát és petrezselyemszárat. Egy keverintés, majd a tüzet el is zártam, és még pár másodpercig kevergettem, hadd hűljön, meg ne égjen.A megfőtt tésztát beleforgattam ebbe a fűszeres olajba, petrezselyemmel meghintve. Autentikus fogyasztásához forgácsolt parmezán vagy pecorino lenne jó, tejföl nélkül. De sajtostészta-variációként is finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése