Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 1 közepes krumpli
- 2 babérlevél
- csipet őrölt római kömény
- 1 csapott evőkanál vegyes szárított zöldség
- 1/2 mokkáskanál szárított lestyán
- csipet nátrium-glutamát
- só
- víz
- 2 dl tejföl
- 2-3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
Elkészítés
Egy kis olajon üvegesre pirítottam a hagymát, majd nagyra vettem a lángot, és hozzáadtam a felvágott zöldségeket, a babérlevelet és a római köményt. A karfiolt nem rózsákra tördeltem, hanem lapos szeletekre vagdostam - így lett belőle sok apró törmelék is, meg sok szép, dekoratív faforma is. A répát félbe, majd szeletekre vágtam, a krumplit kockára. Nagy lángon pirítottam sűrűn keverve, amíg itt-ott egy kis színt kapott 3-4 perc).Ezután hozzáadtam a többi felsorolt fűszereket, felöntöttem vízzel (talán úgy másfél literrel), majd forrás után takarékra tettem és lefedtem. Megvártam, hogy megpuhuljon (forrástól talán 10 perc), hozzákevertem a tejjel és tejföllel elhabart lisztet, majd még kb. 5 percen át főztem.
nátrium glutamát nélkül már nem ízlik az étel? vagy ez valami vicc?
VálaszTörlésegyébként aki nem tudná a vegeta, meg a többi ételízesítő, a hambika, meg a félkész műkaják is attól "finomak". meg az ösztönöz túlzabálásra is...
Keira
Ha nem tetszik, hagyd ki. Mértéktelenül a tiszta víz is halálos, mértékkel és ésszel él az ember. Ha kíváncsi vagy, hogy nekem személy szerint ízlik-e az étel glutamát nélkül, akkor nézd végig a blogot, aztán számold meg, hogy hányban van nátrium-glutamát vagy vegeta.
VálaszTörlés