Analytics

2011. április 9., szombat

Andé kí bhurdzsí: indiai rántotta

A múltkori parasztrántotta után itt egy újabb zöldséges rántotta - ezúttal indiai módra elkészítve. Laktató, gyors vacsora vagy ebéd, amit valószínűleg az is megkedvel, aki (még) nem az indiai konyha rajongója. Ráadásul az is el tudja készíteni, aki nincs otthon az indiai főzésben - csak kell venni hozzá egy kis gyári garam maszálát

Hozzávalók

  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • néhány szelet friss gyömbér
  • 1 mokkáskanál egész római kömény
  • 1 teáskanál garam maszálá
  • 4 tojás
  • 1-2 deci sűrítetlen paradicsompüré
  • 1 marék mirelit zöldborsó
  • tálaláshoz egy kis újhagyma

Elkészítés

A hagymát durva kockákra, a gyömbért finom gyufaszálra, a fokhagymát vékony szeletekre vágtam.
Olajon pirítani kezdtem a római köményt, majd beleszórtam a fenti zöldség-fűszereket. Amikor a hagyma megüvegesedett, beleöntöttem a paradicsompürét, és a garam maszálával megszórva pár percig kevergetve főztem, amíg észrevehetően besűrűsödött. Ekkor beleszórtam a fagyott zöldborsót is, és még 4-5 percen át főztem sűrűn keverve, hogy a borsó teljesen kiolvadjon, és nagyjából megpuhuljon.
Közben a tojásokat némi sóval felvertem egy pohárban, és a fenti művelet végeztével a zöldségekre öntöttem a kutyulékot.
Időnként megkeverve, aljáról-széléről felkapargatva kemény rántottát sütöttem belőle - persze itt is áll, hogy aki a folyós rántottát szereti, annak szíve joga azt csinálni. Tálaláskor még megszórtam egy kis felaprított zöldhagymával, ami igazából a kamrában kihajtott hagyma zöldje volt.

2 megjegyzés:

  1. Nemrég találtam rá erre a blogra, és egyre jobban kedvelem!
    Örömömet, szeretném egy blogdíjjal viszonozni, amelyet átvehetsz nálam.

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jól esik, köszönöm! Viszont már a múltkori ilyen blogger-vírus-díj-játéknál is túl nagy fejtörést okozott, hogy hogyan passzoljam tovább, ezért inkább el sem fogadom - elég az ötlet megtiszteltetése, nem kell a formális rész. Viszont bepillantottam hozzád is, és ideteszem a közvetlen linket mások kedvéért: http://csicsokaszelenceje.blogspot.com/
    - amellett rokonszenvesnek tűnik a másik blog is, ahová továbbadtad a díjat: http://amalacnemebed.tumblr.com/

    VálaszTörlés