Analytics

2010. szeptember 20., hétfő

Felújított palacsinta

Ezt receptnek nevezni már pofátlanság. Viszont mindig is az volt a tervem, hogy az egyszerű és praktikus dolgok domináljanak a blogban, nem pedig a rafinált egzotikumok. Úgyhogy itt van az öt perc alatt összedobott meleg vacsora, amit maradék palacsintából rittyentettem. Ha nagyobb mennyiséget készítenél ilyenből, akkor lehet direkt erre a célra sütni a palacsintát (és akkor nem kell cukor a tésztájába - a mi vacsoránk kicsit édeskés volt), és mikró helyett sütőben lehet összemelegíteni.

Hozzávalók

  • 10 palacsinta
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • bors
  • fokhagymagranulátum
  • paradicsomszósz

Elkészítés

A palacsintákat egyenként megkentem egy kis tejföllel, megszórtam egy kis reszelt sajttal és a felsorolt fűszerekkel, majd feltekertem. A megtöltött palacsintákat sűrűn egymás mellé pakoltam egy jénai fedélbe, és amikor mind elkészült, mikróban megmelegítettem. A tetejét meglocsoltam egy kis paradicsomszósszal - épp aznap főztem be eltevésre egy kis szószt saját paradicsomból, de egy ilyen röpvacsorához a gyári ketchup is tökéletesen alkalmas lett volna.

1 megjegyzés: