Hozzávalók
- fél kiló száraztészta (vagy kisebb adag maradék)
- 2-3 paradicsom
- 1-2 zöldpaprika
- 1 kis fej lilahagyma
- 2-3 nagyon apró salátacukkini
- 25 dkg mozzarella (minigolyók)
- 2-3 evőkanál szeletelt olajbogyó
- 3-4 evőkanál olivaolaj
- 2-3 evőkanál az olajbogyó levéből
- egy csokrocska friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A tésztát (pennét) sima sós vízben megfőztem, majd hideg vízzel alaposan átöblítettem, és a lábasába visszatöltve egy kis olivaolajjal átforgattam. Mialatt a tészta főtt, öntetet kevertem olivaolajból, olajbogyó levéből, finomra metélt bazsalikomból és nagyon apróra vágott fokhagymából. Az öntetbe beleforgattam az esztétikusan feldarabolt zöldségeket, a tetejére rászórtam a mozzarellagolyócskákat.A tésztával csak a tányéron kevertem össze, hogy a megmaradó mennyiségben a tészta ne szívja fel az öntetet - de persze össze is lehetett volna kutyulni az egész mennyiséget. Bónusz gyanánt pedig elmesélem, hogy a maradékot másnap végül meleg ételnek csináltam meg: mégiscsak összekevertem a maradék salátát a maradék tésztával, majd tejföllel és egy kis vízzel meglocsolva összemelegítettem. A zöldségek ropogósak maradtak, de egy kicsit főni kezdtek: teljesen remek nyári tésztaszósz lett belőlük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése