Hozzávalók
- kb. 75 dkg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál édesnemes pirospaprika
- 1 evőkanál csípős pirospaprika
- 1 evőkanál füstölt paprika
- 3 marék hántolt köles
- kb. 2 liter víz
- só
- egy kis bazsalikom
Elkészítés
Egy nagyobb fazékban olajon pirítani kezdtem a felaprított hagymát, majd, amikor már jól átüvegesedett, hozzáadtam a paprikaőrleményeket. Két kavarintás, majd belezúdítottam a fazékba a felkockázott krumplit, és még 3-4 percig közepes lángon kavargattam. Amikor már inkább odakapni akart, mint sülni, felöntöttem annyi vízzel, amennyi bőven ellepte. Hozzászórtam a kölest, megsóztam, felforrás után levettem kicsire a lángot, és időnként megkeverve főztem, amíg a krumpli is, a köles is megpuhult (kb. 10 perc forrástól).A végén egy kis vékonyra metélt, friss bazsalikommal bolondítottam meg.
Kenyérrel és házi kovászos uborkával ettük ebédre, és persze jó szokásunkhoz híven egy kis tejföllel gazdagítottuk a tányéron.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése