Nemrégiben a neten futottam bele a bazsalikom-őszibarack kombinációba
Pioneer Woman receptjében (ami vaníliafagyiról szól bazsalikomos őszibaracköntettel). A társítást annyira durván bizarrnak éreztem, hogy úgy döntöttem, muszáj kipróbálni. A tavalyi
mentás eperfagyi már némileg megedzett a gyümölcs-zöldfűszer párosítás területén, úgyhogy nekivágtam. Az eredmény valami egészen földöntúlian remek lett.
Hozzávalók
- 5-6 érett őszibarack
- fél liter habtejszín
- 1-2 ágacska bazsalikom
- ízlés szerint cukor (én talán 8 evőkanállal tehettem bele, kóstolgatva)
Elkészítés
A hámozott-magozott barackot, a bazsalikom leveleit, a cukrot és a tejszínt botmixerrel simára pépesítettem. Fémtálkában a mélyhűtőbe raktam, és kb. két és fél órán át fagyasztottam, durván félóránként elővéve és jó alaposan összekutyulva. Tálaláskor megszórtam a bazsalikomról leszedett virágocskákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése