Hozzávalók
- egy jó közepes karfiol (kb. 1 kiló)
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 csapott evőkanál római kömény
- 1 teáskanál durvára tört száraz, piros csilipaprika
- egy darab fahéj
- jó késhegynyi asafoetida
- 5-6 hüvely kardamom meghámozva és megtörve
- 1 teáskanál kurkuma
- só
- víz
- 2 dl joghurt
- 1 dl főzőtejszín
- 2 mokkáskanál cukor
- 2 evőkanál csicseriborsóliszt (helyette: kukoricaliszt, finomliszt)
Elkészítés
A karfiolt megmostam és kisebb rózsákra tördeltem szét. Egy wokban olajat forrósítottam, megfuttattam benne az egész fűszereket (a fahéjjal bezárólag a fenti listában). Egy perc után belezúdítottam a karfiolt, és nagy lángon, kavargatva pirítottam 4-5 percig, amíg itt-ott megpörkölődött. Közben hozzászórtam az őrölt fűszereket is.Ezután felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte, megsóztam és felforraltam. A lángot kicsire véve forrástól kb. 5 percig főztem, amíg a karfiol nagyjából megpuhult. Ekkor hozzáadtam a kevés vízben elhabart csicseriborsólisztet, a joghurtot és a tejszínt, valamint a cukrot. Még pár percig főztem, amíg besűrűsödött, és a karfiol teljesen megpuhult.
Kedvelem a karfiolt, ezekkel a főszerekkel nagyon izgalmas lehet!
VálaszTörlés