Hozzávalók
- egy adag krumplipürépehely és a hozzá szükséges víz, tej, vaj/margarin
- kb. 10 deka olcsó sajt
- kevéske olaj, só, paprika, fokhagymagranulátum (amit meg én írok a magyar helyesírásnak fittyet hányva egybe, szerintem azért, mert a "fokhagyma" szót nem érzem összetett szónak)
- kovászos uborka vagy akármi
Elkészítés
A krumplipüréhez vizet forraltam. Az egyetlen frissen készült része az ebédnek a sajtostya volt, és tulajdonképpen ennek a kedvéért írtam meg a "receptet". Olajjal kikent teflonserpenyőbe szórtam viszonylag egyenletesre a durvára reszelt sajtot, a tetejét meghintettem fűszerekkel, és közepes lángon addig sütöttem, amíg a nedvessége nagy része elpárolgott, és ostyaszerűség lett belőle, de nem teljesen kemény (kb. 3-4 perc).A krumplipürét közben elkészítettem; mellé tálaltam a sajtostyát és a savanyúságot. Ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése