Hozzávalók
- kenyértészta (ízlés szerint) kb. 30 dkg lisztből, dagasztás után egy szűk órát kelesztve
- olaj
- fél fej lilahagyma
- 1 maréknyi a fokhagymabördők alsó részéből, 1 centis darabokra vágva (helyette: pár gerezd fokhagyma szeletelve, fokhagymazöldje darabolva, vagy zöldhagyma darabolva)
- kis csokor kapor
- kb. 10 dkg juhtúró
- kb. 5 dkg füstölt sajt
- tejföl
- rucola
Elkészítés
A tésztát lisztezett pulton laza négyszöggé húzogattam-nyomkodtam, aztán átemeltem egy sütőfóliára, amin tepsinyi méretűre húztam-nyomtam tovább. A tetejét megkentem olajjal, majd megszórtam a hosszában szeletelt lilahagymával, darabolt fokhagymabördővel, durvára metélt kaporral, morzsolt juhtúróval és durvára reszelt füstölt sajttal.250 fokra előmelegített sütőben (pontosabban a csilivili pizzaprogramon, ami valószínűleg nem nagy szám) 12 percig sütöttem.
Végül jól meghintettem durvára vagdalt rucolával, a tetejét pedig meglocsoltam simára kevert tejföllel.
Ez így kettőnknek elég is volt ebédre, bár nem pukkadtunk ki tőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése