Hozzávalók
- 8 nagyobb fej barna csiperke (fél kiló)
- 15 dkg juhtúró
- 3-4 dkg vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet bors
- 1 ágacska rozmaring
- 2-3 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés
A gomba tönkjét kitördeltem; a kalapokat megmostam, aztán jól leszárogattam. A juhtúrót összepasszíroztam a vajjal, tejföllel, borssal és a szétnyomott fokhagymával, majd a keveréket elosztottam a gombafejek között, és jól belekentem a kalapokba. Mindegyikbe szurkáltam néhány rozmaringlevelet, majd meghintettem egy csipet finomra reszelt füstölt sajttal.200 fokon, légkeverés mellett kb. 30 percig sütöttem.
Krumplipürét és zöldsalátát ettünk hozzá vacsorára.
Ez is nagyon finom lett, ez volt a főétel, utána meg a melegszendó.. :)
VálaszTörlésKipróbálni erősen ajánlott!! :))
(ja, az a fél óra nekem 10-15 perc volt, pedig egy ősöreg, halódó légkeverésesben ..)
VálaszTörlésKöszi a visszajelzéseket, örülök, hogy bejött. Idő: hát igen, nem muszáj agyonsütni a gombát, a tied nyilván lédúsabb volt még, mint az enyém.
VálaszTörlés