Hozzávalók
- kb. 75 dkg cukkini
- 2 kisebb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál durvára tört száraz csilipaprika
- 1 darabka fahéj
- 1 csapott mokkáskanál édeskömény (helyette: ánizs)
- némi friss, méregerős csilipaprika
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál kurkuma
- só
- 4 dl sűrítetlen paradicsompüré
- 1 dl tejföl
Elkészítés
A hagymát durva darabokra vágtam; a cukkinit vastagságtól függően hosszában egészben, felezve vagy negyedekre osztva keresztbe kb. másfél centis szeletekre vágtam. A felforrósított olajban megfuttattam a száraz csilipaprikát a fahéjjal és az édesköménnyel, majd hozzáadtam a hagymát és a nyers csilit, és pirítottam, amíg a hagyma megüvegesedett (kb. 3 perc). Ezután hozzáadtam az előkészített cukkinit és a többi fűszert, és nagy lángon, időnként keverve még kb. 5 percig pirítottam, amíg a cukkini itt-ott egy kis színt kapott.Ezután megsóztam, és fedő alatt, olykor megkeverve pároltam kb. 10 percen át. Végül hozzáöntöttem a paradicsompürét és némi vizet, hogy folyós, de azért ne túl híg szószban ússzon. Beigazítottam a sósságát, hagytam újra felforrni, és még kb. 2 percig rotyogtattam.
A kész "főzeléket" reszelt sajttal és kenyérrel ettük főétel gyanánt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése