Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 krumpli
- 3-4 sárgarépa
- 4-5 kellevél
- 1 marék zöldborsó
- 3-4 babérlevél
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- víz
- só
- 1/4 kiló száraztészta
- 1 csokrocska friss bazsalikom
- 1 csokrocska petrezselyemzöld
- 1 evőkanál reszelt grana padano
- 1 kis dupla paradicsomkonzerv (sűrített)
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítés
Egy kis olajon elkezdem pirítani a félbe, majd hosszában vastagabb szeletekre vágott hagymát a babérlevéllel. Amikor üvegesedik, hozzáadom a fokhagyma jó felét (szeletelve), és sorban egymás után a felaprított zöldségeket - ami több főzést igényel, azt előbb, ami kevesebbet, azt később. Az itt felsoroltak közül először a répa jött, majd egy-két percre rá a krumpli, a kellevelek vastag szára, végül maguk a levelek és a borsó. (A borsó fagyasztott volt; ha friss lett volna, kicsit korábban tettem volna bele.)Miután a legzsengébb zöldségek is megismerkedtek egy kicsit a forrósággal és az olajjal, felöntöm az egészet egy jó adag (talán úgy három liter lehetett ehhez a mennyiséghez?) vízzel, megsózom, és beleteszem a szárított bazsalikomot. Hozzáadom a tésztát is (ami ezúttal fussili volt), és időnként megkeverve főzöm, amíg a tészta majdnem teljesen megpuhul - mondjuk 8 perc.
Ekkor belekeverem a paradicsomkonzervet, a zöldfűszereket, a fokhagyma félretett szűk felét (finomra vágva) és a reszelt granát. Még egy-két percet forralom, és tálalható - bele egy kis tejföl, rá egy kis reszelt sajt, és egy kis frissen tört bors.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése