Hozzávalók
- 25 dkg juhtúró
- 5 dkg margarin
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 jó csipet bors
- 10-12 centis darab póréhagyma (lehetőleg a zöldebb részéből)
- 5 dkg füstölt sajt
- kenyér (4-5 nagy szelet)
Elkészítés
A margarint és a juhtúrót előre kivettem szobahőmérsékletre langyosodni. Amikor elközelgett a vacsoraidő, ezt a kettőt összepasszíroztam egymással, majd belekevertem a durvára vágott póréhagymát, a borsot, és annyi tejfölt, hogy könnyen kenhető, de ne folyós krém legyen belőle.Begyújtottam a sütőt (már ha a villanysütőt be lehet gyújtani) 200 fokra. A krémet elosztottam a kenyérszeletekre, és a tetejét meghintettem egy kis reszelt füstölt sajttal. 200 fokon kb. 12 percig sütöttem - kész.
Imádom!
VálaszTörlés