Gondoltam, megint készítek valami varációt a tócsitémára a klasszikus verzió meg a tavalyi távol-keleti hangulatú variáció után. Ez most némi olaszos zöngét kapott a belekevert parmezántól; emellett mirelit zöldségekkel gazdagítottam, és a klasszikus változatommal ellentétben tojást is tettem bele, hogy jobban egyben maradjon.
A masszából gombócokat vettem ki, nedves tenyerem között szétlapítottam őket, majd bő, forró olajban - hármasával - aranysárgára sütöttem őket. A kész zöldséges tócsit természetesen fokhagymás tejföllel ettük meg.
Hozzávalók
- 50-60 deka krumpli
- 2 teáskanál só
- 1 marék mirelit zöldborsó
- 1 marék mirelit kukorica
- kb. 3 deka reszelt parmezán(szerűség - nálam reszelve vett grana padano)
- 1 tojás
- kb. 10 deka finomliszt
- 1 mokkáskanál feketebors
- 1 teáskanál vegyes zöldfűszer
- víz
- sütéshez bő olaj
- tálaláshoz fokhagymás tejföl
Elkészítés
A krumplit durvára lereszeltem, majd a sóval összekeverve pár percre félretettem, hogy eresszen egy kis levet. (Jobb lett volna vagy 15 percet hagyni neki, de siettem.) Utána megszórtam a liszttel, a fűszerekkel, a reszelt parmezánnal, beledobtam felengedés nélkül a fagyasztott zöldségeket, beleütöttem a tojást, majd kézzel összegyúrtam. Egy kis vizet is kellett hozzá tennem, hogy ne legyen túl száraz - de a sütés végére már a krumpliból a só hatására előjövő nedvességtől kicsit túl nedves, szétesős lett a massza. Szóval jobb, ha többet áll lesózás után.A masszából gombócokat vettem ki, nedves tenyerem között szétlapítottam őket, majd bő, forró olajban - hármasával - aranysárgára sütöttem őket. A kész zöldséges tócsit természetesen fokhagymás tejföllel ettük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése