Hozzávalók
- 10 palacsinta (nem mértem a belevalókat; két tojással indultam, cukor nélküli, sőt, tej nélküli vizes palacsintatésztát kevertem csipetnyi sóval, sütőporral, sacc per kábé tíz deka liszttel, meg annyi vízzel, hogy szép híg tészta legyen belőle; vagy bármilyen alapanyagú maradék palacsinta megteszi, ha nem túl édes)
- kb. 20 dkg krémsajt, túró vagy ricotta
- 1 teáskanál szárított oregano
- 8-10 friss bazsalikomlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet bors
- 1 teáskanál só (vagy kevesebb, ha sós a sajt/túró)
- kb. 1,5 deci kész paradicsomszósz
- kb. 1,5 deci tejföl
- kb. 5 deka reszelt sajt (gagyi)
Elkészítés
Ami a palacsinták töltelékét illeti, az adta magát: időnként úgy járok, hogy a tejfölön látom, hogy meg volt már fagyva. Ilyenkor átkozom a hipermarketeket, akik nem állítják be rendesen a hűtőberendezést, aztán pedig fogok egy kendőt, beleöntöm a fagyos tejfölt, és egy-két napra félreteszem hűvös helyre (ilyenkor télen a kamrába, amúgy hűtőbe), hadd csepegjen ki belőle a savó. Remek zsíros krémsajtféleség lesz így belőle - ez történt most is. Egyéb esetben bármiféle könnyű, érleletlen sajt vagy túró alkalmas lenne ebbe a receptbe.A krémsajtot összepasszíroztam egy gerezd zúzott fokhagymával, némi sóval, meg friss bazsalikommal és szárított oreganóval. Ezzel a zamatos kutyulékkal megkentem a palacsintákat, aztán feltekertem őket, és egy némi margarinnal kikent edénybe (jénai tál fedelébe) sorakoztattam egymás mellé. Amikor a tál megtelt, nyakon öntöttem tejföl és paradicsomszósz keverékével, majd megszórtam egy kis reszelt sajttal.
190 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöttem - utána befaltuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése