Hozzávalók
- 1 csomag (30 dkg) tofu
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3-4 babérlevél
- 3 dl sűrítetlen paradicsompüré
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kis marék aszalt paradicsom
- 1 mokkáskanál szárított oregano
- 1 csipet feketebors
- só
- víz
- tálaláshoz: parmezán
Elkészítés
Először is kb. 2 centis kockákra vágtam a tofut, és a hagymát is hasonlóan durva darabokra szeleteltem. Felforrósított olajon sütni kezdtem a hagymát, majd - ahogy megüvegesedett - hozzátettem a tofut és a babérlevelet, és nagy lángon pirítottam, amíg a tofukockák megduzzadtak, és nagyrészt sülni kezdett a külsejük.Ekkor beleadtam a felszeletelt fokhagymát is (egy gerezd kivételével, amit nagyon finomra vágva félretettem), majd fél perc múlva nyakon öntöttem a paradicsompürével. Hozzáadtam a szárított oreganót, sót-borsot, és a durva darabokra vágott aszaltparadicsom-szeleteket.
Továbbra is nagy lángon tartva, sűrűn keverve főztem kb. 5 percig, amíg a paradicsom észrevehetően besűrűsödött. Ezután beleöntöttem a főzőtejszínt és annyi vizet, hogy jó hosszú leve legyen. Ekkor adtam hozzá a finomra vágva félretett fokhagymát is.
Beállítottam a sósságát, és időnként megkeverve megvártam, amíg újból felforr. Sima főtt rizzsel tálaltam, a tetejét meghintve egy kis parmezánforgáccsal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése