Hozzávalók
- 1 nagyobb fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- néhány szelet friss gyömbér
- 1 mokkáskanál egész római kömény
- 1 teáskanál garam maszálá
- 4 tojás
- 1-2 deci sűrítetlen paradicsompüré
- 1 marék mirelit zöldborsó
- só
- tálaláshoz egy kis újhagyma
Elkészítés
A hagymát durva kockákra, a gyömbért finom gyufaszálra, a fokhagymát vékony szeletekre vágtam.Olajon pirítani kezdtem a római köményt, majd beleszórtam a fenti zöldség-fűszereket. Amikor a hagyma megüvegesedett, beleöntöttem a paradicsompürét, és a garam maszálával megszórva pár percig kevergetve főztem, amíg észrevehetően besűrűsödött. Ekkor beleszórtam a fagyott zöldborsót is, és még 4-5 percen át főztem sűrűn keverve, hogy a borsó teljesen kiolvadjon, és nagyjából megpuhuljon.
Közben a tojásokat némi sóval felvertem egy pohárban, és a fenti művelet végeztével a zöldségekre öntöttem a kutyulékot.
Időnként megkeverve, aljáról-széléről felkapargatva kemény rántottát sütöttem belőle - persze itt is áll, hogy aki a folyós rántottát szereti, annak szíve joga azt csinálni. Tálaláskor még megszórtam egy kis felaprított zöldhagymával, ami igazából a kamrában kihajtott hagyma zöldje volt.
Nemrég találtam rá erre a blogra, és egyre jobban kedvelem!
VálaszTörlésÖrömömet, szeretném egy blogdíjjal viszonozni, amelyet átvehetsz nálam.
Ez nagyon jól esik, köszönöm! Viszont már a múltkori ilyen blogger-vírus-díj-játéknál is túl nagy fejtörést okozott, hogy hogyan passzoljam tovább, ezért inkább el sem fogadom - elég az ötlet megtiszteltetése, nem kell a formális rész. Viszont bepillantottam hozzád is, és ideteszem a közvetlen linket mások kedvéért: http://csicsokaszelenceje.blogspot.com/
VálaszTörlés- amellett rokonszenvesnek tűnik a másik blog is, ahová továbbadtad a díjat: http://amalacnemebed.tumblr.com/