Hozzávalók
- 1 bögre kuszkusz
- 2 bögre víz
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál olaj
- kb. 10 centi póréhagyma
- kb. 10 centi uborka
- 1 zellerszár
- kb. 10 dkg füstölt sajt
- egy marék aszalt sárgabarack
- 1-2 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál olivaolaj
Elkészítés
A kuszkuszhoz nem igazán értek, párszor főztem csak. Azt hiszem, eddig nekem csak előgőzölt kuszkusszal volt dolgom, mindenesetre annak az állt a csomagolásán, hogy csak öntsük le forró vízzel, aztán hagyjuk állni. A mostanira viszont az volt írva, hogy 5-6 percig főzzük. (Valójában forró vízbe téve kb. 3 perc alatt felszívta a vizet, ezért akkor eloltottam, és még egy kicsit hagytam állni fedő alatt. Főzés közben kevertem hozzá egy kis sót és olajat is.) Szóval ha megismétled a salátámat, a kuszkuszt készítsd el a vele kapott instrukciók szerint.A kész kuszkuszt hagytam egy darabig hűlni, de forrón is össze lehetett volna keverni a salátát, és akkor amolyan félfőtt étel lett volna belőle. A zöldségeket, sajtot és az aszalt barackot felkockáztam. Az olivaolajból és citromléből öntetet kevertem egy salátástál alján, beleforgattam a salátánakvalókat, majd a kuszkuszt is. Ennyi - bekebeleztük.
Szöveg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése